Vært på trykk i MaisonFoto: Yvonne Wilhelmsen

 

Det er faktisk fullt mulig for deg å få en slik vakker, fransk antikk peis hjemme!

 

De heldige eierne av denne drømmepeisen er Ingvild Flesland og mannen Olaf Rademacher. De bor i et gammelt tømmerhus inne i skogen ved Heggedal i Asker. Men peisen – den kommer fra Frankrike.

ingvald og olaf peis

– Stua er egentlig en høyloftet gildehall som vi syntes fortjente en real peis. På en reise i Frankrike fant vi en gammel peisramme i sandstein. Vi syntes den var flott i fargen og likte at den hadde en stor åpning. Den slitte patinaen viser flere lag av liv, noe som vi setter stor pris på. Muren bak er fargesatt så den passer til sandsteinen og de rustikke tømmerveggene, sier Ingvild.
Et nydelig relieff av en liten skytsengel er en sjarmerende detalj på jernplaten inne i grua. Engelen blir lyst opp av ilden og platen holder godt på varmen.

ingvild og olaf peis

-Peisen er et viktig møbel for oss nordmenn. Vi trenger å tine oss litt om vinteren. Familien bruker den mest i helgene til kos og hygge. Men hvis vi jobber hjemme på kalde regndager, så sitter vi helst i stua foran det lune peisbålet, sier Ingvild. Ingvild og Olaf importerer peiser på bestilling. Les mer om Ingvild på hennes spennende blogg www.wildwood.no og Olaf  leser du mer om på www.potensialpsykologi.no

ingvild og olaf peis