image

Verdens beste kringle!

Jeg lover deg: denne kringlen er den beste du har smakt!

Det er endelig påskeferie, og i dag kommer en venninne og hennes to gutter på besøk – og de elsker kringla mi! Det er så hyggelig, jeg har stått opp tidlig i dag, bakt, rydda og pynta, så nå skinner det her inne og vi bare venter på to glade gutter som er sultne på kringle! (Sist gang spiste de nærmest opp hele alene!) Hemmeligheten er mye deilig fyll, og jeg må virkelig anbefale deg å teste den!
image
Kringleoppskriften min får du her:

SØT GJÆRDEIG:
50 g gjær
100 g meierismør
3½ dl helmelk
1 dl sukker
2 ts malt kardemomme
1 ts kanel
11 dl hvetemel
La deigen heven i ca 40 min.

FYLL:
Ca 100 g Meierismør
4-5 ss sukker
2 ss malt kanel

Slik gjør du det:
Smelt smøret og ha i melk og varm til fingervarmt, ca 37 ºC. Rør gjæren ut i litt av melkeblandingen og ha alt over i en bakebolle.
Ta i sammenpisket egg, sukker, kardemomme og mesteparten av melet og elt det sammen til en smidig deig, ca 5 min i kjøkken maskin. Bakebollen dekkes med plast og sett til heving på et lunt sted i 30- 40 minutter. Elt den hevede deigen lett sammen og trill ut til en lang pølse, ca. 1 m. Klem eller kjevle den ut til bredden er ca. 15 cm. Ta fyllet langsetter midten av deigen. Rull sammen og form til kringlefasong på et stekebrett. Kringlen dekkes til m et klede og etterheves i ca 30-40 min. Pensles med sammenpisket egg.
Stek kringla på nederste rille i varm stekeovn 190 ºC i 20 -30 min. Avkjøles på rist før du tar på melisglasur.
Lykke til og fortsatt fin påske!!!