HJEMMELAGET ER ALLTID BEST!


De beste julegavene er de man lager selv, det er så hyggelig både å gi og å få! Så hvis du fortsatt mangler noen gaver og har litt tid til kjøkkenkos, prøv ut disse oppskriftene.

Her er oppskriften på noen veldig enkle herligheter; Chili og bringebærsyltetøt, vodka med granateple, tomatsyltetøy og honning med valnøtter. Lykke til !

Vodka med granateple.

3-4 Granatepler
Rene, kokte flasker
Vodka

Bruk gaffel eller skje og plukk ut granateplefrøene og hell de over i en flaske, blandes med vodka. Blir best om det kan stå i noen dager.

Grønn tomatsyltetøy /Supert til frokost eller i yoghurten

1 kg grønn tomat/helst små tomater
1 ts kardemommekapsler
700 g sukker
1/2 stk vaniljestang
2 ss sitronsaft

Slik gjør du det:
Prikk tomatene lett. Kok opp sitronsaft med sukker og oppsplittet vaniljestang og kardemommekapsler. Kok tomatene i laken i 5-10 minutter.
Ta tomatene opp og legg dem på glass eller i krukke. Kok laken litt inn og hell den kokende over tomatene.

Honning med valnøtter

100 g valnøttekjerner
Akasiehonning

Start med å ha alle valnøttekjernene opp på en bakeplate, og stek dem ved 170 grader i rundt 7 minutter. Du vil kunne lukte når det er ferdig.
Avkjøles og hakkes grovt.

Fordel nøttene i glass, og fyll på med honning til nøttene er akkurat dekket. Lukk lokket godt – smaker deilig i yoghurten eller til ost.

Chili & bringebærsyltetøy – deilig til ost.

1 kg bringebær

1-2 chilli /smak deg frem hvor sterk du ønsker den.

400 gram sukker

5 ts syltepulver

Kok opp bringebær og fin hakket chili i en kjele – 8-10 minutter. Tilsett sukker og syltepulver og rør godt ut. Hell syltetøyet over i ett tett glass.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Relaterte artikler

Reklame

HTH – SAMARBEID

Jeg elsker å pusse opp kjøkken! Det er fantastisk gøy, fordi effekten av gode materialvalg og nytenking blir så stor i et så viktig rom.

Les mer